Няколко тома  ще излязат, ако опишем издевателствата над нас и

...
Няколко тома  ще излязат, ако опишем издевателствата над нас и
Коментари Харесай

Иванчева и Петрова искат журналисти в килията

Няколко тома  ще излязат, в случай че опишем издевателствата над нас и неприятните условия, при които сме сложени. Това декларират задържаните кметица на Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова в писмо до министъра на правораздаването Цецка Цачева, омбудсмана Мая Манолова и представители на медии, написа Столица.бг

Двете желаят публицисти да влязат и да видят килията, в която двете са арестувани. Само по този начин можели да опровергаят изнесената информация от Главна дирекция “Изтърпяване на наказванията ”. В писмото те упрекват, че редовно са им нарушавани човешките права, освен техните, а на стотици хора. Също по този начин имало занемареност и прахосване на милиони левове.

На 17 април т. година двете бяха  задържани при покана акция пред спортното министерство с белязани пари. В  служебния автомобил бяха открити 50 000 евро. Многократните им претенции за смяна на мярката за неотклонение от “задържане под стража ” в “домашен арест ” не бяха задоволени. Двете са с повдигнати обвинявания са взимане на рушвет.

Прозорците на килиите не се отварят и през тях не влизало светлина, тъй като били непрозрачни. Нека медиите да дойдат да видят истината – килии, бани, общи пространства. Течовете в постройката били доста и тя се разрушава. В килията на Иванчева и Петрова е юридически ремонт поради теч от отходна канализация, само че на 22 ноември още веднъж имало наводняване.

В писмото си до Цачева екскметицата на Младост и заместничката й са създали сериозен разбор на постройката, където са затворени. Колко ще коства ремонтът на страната, по какъв начин се разхищават държавни средства и даже какви небостъргачи щяло да има на мястото на постройката, където са арестувани.

Двете са изпратили няколко тъжби, в това число и до Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) в Страсбург за изискванията, при които са сложени в ареста.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР